LYMFAEDEMA
18 toukokuun, 2021

ERITYISRYHMIEN UIMAKORTTI

ERITYISRYHMIEN UIMAKORTTIEN TÄRKEYS LYMFAPOTILAILLA

Kaupungilta on mahdollisuus saada erityisryhmien uimakortti, joka kattaa pääkaupunkiseudulla kyseisen kunnan kaikki uimahallit. Erityisryhmien uimakortti maksaa vuodessa asiakkaalle 35-56 euroa riippuen kunnasta. Erityisryhmien uimakortti myönnetään diagnoosin tai lääkärinlausunnon perusteella. Kuntien keskellä voi olla eroja, millä kriteereillä erityisryhmien uimakortteja myönnetään. Lymfapotilaille on erityisen tärkeää päästä liikkumaan vedessä, koska vesi vaikuttaa lymfakiertoon tukituotteiden tavoin. Valitettavasti jokainen lymfapotilas ei välttämättä saa erityisryhmien uimakorttia, joka olisi hänelle ensisijaisen tärkeä.
Lymfapotilas on kirjoittanut meille tekstin blogiin erityisryhmien uimakortista, jonka voit lukea kokonaisuudessaan alta.